Barion Pixel

Lélegezz fel! I 6 alkalmas órasorozat ONLINE (szerda 9.00 Ildivel)

18.000 Ft

Kategória:

A program részletes leírása

Tudtad, hogy a helyes légzés a jólét, az egészség és vitalitás egyik legfontosabb alapja? És mégis, milyen könnyen megfeledkezünk róla, hiszen automatikusan is megy!

A modern, városi életmód okozta kihívások, a gyerekkori traumák, később a nyomás és túlzott stressz sokunk életében eredményez sekélyes, felületes, még rosszabb esetben paradox légzést, melynek számtalan negatív hatása van a fizikai, mentális és érzelmi egészségünkre.

Ezen az órasorozaton azt tűzzük ki célul, hogy visszanyerjük és újra megtanítsuk a testünknek a helyes légzést:  a megfelelő izmok nyújtásával, és a testtartás korrigálásával elmélyítsük és a pranayam gyakorlatok által pedig lelassítsuk azt.

Amikor a légzésünk mély és lassú, akkor…

  • Hatalmas vitalitásra tehetünk szert
  • Lelassulnak a test öregedési folyamatai és visszanyerjünk fiatalságunkat
  • Minden szinten javul az egészségünk: a helyes légzés által a belső szerveink megkapják azt a masszázst, ami a kiegyensúlyozott működésükhöz szükséges
  • A szervezet méregtelenítő folyamatai fokozódnak
  • Lecsökken a stressz bennünk és annak negatív hatásai
  • Kitisztul az elménk, javul a koncentrációs- és minden mentális képességünk
  • Könnyebben fel tudjuk dolgozni a minket ért érzelmi fájdalmat és gyászt
  • Megtanulunk a jelenben lenni és kapcsolódni, önmagunkhoz, a Lelkünkhöz, másokhoz, és a Mindenséghez
  • És még számtalan módon hat a helyes légzés a testünkre és lelkünkre…

A légzés a leghatásosabb eszköz, amellyel közvetlenül tudunk hatni az érzelmi- és tudatállapotunkra, a legrövidebb és leggyorsabb út önmagunkhoz, a Lelkünkhöz, és egy magasabb tudatossághoz. Ez az eszköz mindig a rendelkezésünkre áll, és a használata még csak pénzbe sem kerül! Ahogy tágítjuk a légzésünket, úgy tágul az életünk is, minden szinten, így tudunk beletágulni az elszigetelt létezésből a határtalan Végtelenbe.

Mire számíthatsz az órákon?

Elméletre: hogy megértsük, mi az oka a helyes légzés elvesztésének, milyen következményekkel jár, és hogy hogyan tudjuk felülírni a már kialakult helytelen légzést. Körbejárjuk a különböző kundalini jógából ismert pranayam technikákat, és azt, hogy melyik mire hat, és milyen helyzetekben érdemes alkalmazni őket.

Gyakorlatra: hogy az elméleti tudásunkat rögtön integráljuk is, és ezáltal tartós változást hozzunk létre önmagunkban. Kundalini jóga kirjákat (gyakorlatsor), légzőgyakorlatokat és meditációkat fogunk végezni a kitűzött cél érdekében.