Barion Pixel

Az augusztus havi témánk, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, és a Valódi, Autentikus Énünket éljük.

Mit is jelent az autentikus szó? Valódi, eredeti, hiteles…

Te mit gondolsz magadról? Hiteles vagy abban, ahogy élsz, ahogy megéled a szerepeket az életedben?

Szerintem sokan nem is gondolkoznak el ezen a kérdésen, pedig igazán mélyre lehet ásni vele az önismereti úton. A célunk ebben a hónapban az, hogy arra a kérdésre, hogy autentikusnak érzed-e magad, minél nagyobb magabiztossággal tudd azt mondani, hogy igen.

Mit jelent mindez? Többek között azt, hogy ismered önmagadat, tiszteled önmagadat és megbocsátasz önmagadnak, ha hibázol. Ahhoz, hogy fejlesszük magunkat ezen a téren is, érdemes a témában olvasni is, ezért hoztam Nektek egy könyvajánlót. Ha olvastátok valamelyiket vagy nekikezdtek, osszátok meg Velünk a tapasztalataitokat, kíváncsi vagyok rá, de akár másik könyvet is megoszthattok, ami szerintetek még témába vág.

Osho:  Az ego könyve

A Valódi Éned ellenpólusa nem más, mint az egod. Az ego nem Te vagy, hanem egy részed, ami megpróbálja veled elhitetni, hogy csak az vagy, és semmi más. A vele való azonosulás mind az energiád és életed szép lassan felemésztheti, feltöltve egy mérhetetlen ambícióival. Ha hagyod, hogy az EGOD maga alá temesse a VALÓDI ÉNED, akkor nem ismered saját magadat, és hiába vagy gazdag, egészséges, rendelkezel kapcsolatokkal, szörnyen fogod magad érezni.

OSHO  / Bizalom – Spontán élet félelmek nélkül

Ez a könyv arról szól, hogy hogyan szerezzük vissza az irányítást életünk eseményei felett és hogy hogyan állítsuk helyre a sérült bizalmi kapcsolatot önmagunkkal. Elindít minket egy belső utazáson, aminek a végén megtanulunk jobban bízni magunkban és nem a külső szereplőkre (pl család, párkapcsolat, munkatársak vagy a politikai élet szereplői) támaszkodni és tőlük várni a biztonságot.

Osho: Szabadság – Merj önmagad lenni

Ez a kötet arra törekszik, hogy rávilágítson azokra a tévhitekre és nézőpontokra, amelyek nem engedik, hogy önmagad légy. Arra ösztönöz, hogy nézz szembe mindazzal, amit elkerülni próbálsz, hiszen ez adja meg a kulcsot a valódi felismerésekhez és a belső erőhöz. Segít beazonosítani a szabadságod útjában álló akadályokat, akár a környezeted, akár saját magad állítottad őket. Segít bölcsen megválasztani a megvívandó csatákat, és megtalálni a bátorságot ahhoz, hogy hű legyél önmagadhoz.

Eli Jaxon-Bear: Mit akarsz valójában? – A felébredés élménye

Mit akarsz valójában? Ha sok-sok vágyadat fel kellene cserélned egyetlen vágyra, mi lenne az? Olvasása közben lehetőséged van forradalmian új nézőpontból vizsgálni az ego lényegét és szerkezetét, és megérteni, hogy az ego maga a szenvedés forrása. A könyv célja, hogy világosan bemutassa a választási lehetőségeinket az igazság keresésében; az útközben felmerülő csapdákat; a valóság és az illúzió közti különbséget és a végén a békére lelést.

Deepak Chopra: Spirituális útmutatások

Hogyan éljünk teljesebb életet, miként kerekedjünk felül a kapcsolati problémákon és a személyes akadályokon? Mi a legjobb módszer egy passzív-agresszív barát kezelésére? Újraindítható-e egy megfeneklett karrier? Hogyan találjunk időt a meditálásra egy stresszes és zaklatott világban?

A kérdések között ott rejlenek a felfedezésre váró válaszok.

Ez a könyv megmutatja, hogyan tágítsuk ki tudatunkat, ami egyben minden gond és konfliktus megoldásának a kulcsa. Chopra számára a spiritualitás elsősorban a tudatról és a tudatosságról szól, nem pedig a vallásos dogmákról, és a konvencionális Isten-képre való támaszkodásról. A rendkívüli éleslátással íródott könyv olyan gyakorlatias eszközöket és stratégiákat ismertet, amelyek segítenek megküzdeni az élet kihívásaival, ami által megtapasztalhatjuk a valódi beteljesülést és céltudatosságot.

Eckhart Tolle: A most hatalma

Ez a könyv az egyik legkiemelkedőbb spirituális mű, hisz képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csendesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink. Az egész könyvben speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak arra, hogy felfedezhessünk valami “életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk és emelkedetté tegyük életünket és világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban.

Haemin Sunim és Youngcheol Lee: Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz

„A világ az, ami folyamatosan nyüzsög vagy az elmém?” Ez a könyv erre keresi a választ, rámutatva annak fontosságára, hogy bizony érdemes kicsit lelassítani néha, mert az igazán értékes dolgok mellett nem érdemes elsuhanni! A világ oly gyorsan mozog, de ez nem jelenti azt, hogy nekünk is vele együtt gyorsan és kapkodva kell mozdulnunk. Ez a könyv arra hivatott, hogy útmutatást nyújtson az éber jelenlét eléréséhez. Irányelveket mutat be nyolc témakör szerint, melyek a jólét és a boldogság megtapasztalásához vezetik el az olvasót – érintve az emberi kapcsolatok, a szeretet és a spiritualitás kérdéseit –, miközben nagy hangsúlyt fektet a másokkal való mély kapcsolat, illetve a magunkkal szembeni könyörületesség és megbocsátás fontosságára. Lélekmelengető bölcsességeit színes, meditatív rajzok teszik még értékesebbé, azzal a biztató üzenettel, hogy amikor képesek vagyunk lelassítani, akkor a világ is lelassul velünk együtt.