Barion Pixel

Sat nam, üdvözöllek,

 

Nézd meg a Program bevezető és instrukciós videóit, mielőtt belevágsz a Programba és megkezded a gyakorlást:

 

Kezdésként nézd meg ezt a videót melyben a program felépítéséről beszélek

És ha még sosem gyakoroltál kundalíni jógát ezt a videót is nézd végig

A gyakorláshoz használt mantrák:

Kezdőmantra: On(g) Námó Guru Dév Námó (3-szor)

Az Adi mantrával ráhangolódunk a belső magasabb énünk rezgésére. Az ONG „a határtalan teremtő erő minden jelenség és cselekedet mögött”. („Om” vagy „Aum” az abszolút és formában meg nem jelent Isten neve). A NAMÓ „tiszteletteljes üdvözlet, hívás”, GURU „a belső megvilágosító bölcs erő / tanító”, DEV jelentése „isteni, belső”. Együttes jelentése: „Belső bölcsességhez fohászkodom. „Meghajlok a finom, belső bölcsesség előtt, meghajlok a belső, isteni tanító előtt.”

Védelmező mantra: Ád Guré Námé, Dzsugád Guré Námé, Szát Guré Námé, Szri Guru Dé Vé Námé

Ez a Mangala Charan mantra, melyet védelemre kérünk. Az emberi test körüli elektromágneses mezőt borítja be egy védelmező fénnyel. Jelentése: „Meghajlok a legfőbb (belső) Tanítóm előtt, Meghajolok az elmúlt korok bölcsessége előtt, Meghajolok az Igaz Bölcsesség előtt, Meghajolok a végtelen, láthatatlan bölcsesség előtt.”

Zárómantra: Szát Nám (3-szor)

A Szát azt jelenti Igazság, a Nám nevet jelent. Tükörfordításban annyit jelent, hogy „Igazság a Nevem”, de valódi jelentése ennél jóval többet mutat. A Szát, a mindenek igazsága, az Isteni rész, a Nám pedig a forma maga. Ezzel a mantrával azt fejezzük ki, hogy a Végtelent a végesbe hívjuk, és fel is ismerjük ennek lehetőségét. Üdvözlésként a Szát Nám annyit jelent, hogy látlak téged, látom a lelked és az igaz lényed.

 

 

További segítség a gyakorláshoz:

Meditációs ülések

A helyes tűzlégzés

ekkor különösen figyelj magadra:

Nőként a Hold napjaidban (menstruáció idején)

E napokon a Nőknek a sok pihenés, kevés, lágy, jól eső mozgás ajánlott csak. Ha ekkor gyakorolnál, kérlek nagyon figyelj magadra, hogy lassabban mozogj, ne erőltesd túl a testedet, valamint ne végezz: fordított testhelyzeteket, bandhákat, gyökrézárat, tűzlégzést, csavarásokat, dinamikus gyakorlást. Pihenj sokat, a gyakorlás megvár 🙂 Meditációkkal is bánj csínján, amúgy is egy erős tisztulási folyamaton mész át, a mantrák azonban nagyon sokat és fokozottan segítenek e napokban, a befele figyelés, önreflexió, lelassulás, naplózás lehetnek társaid az Úton.

Krónikus panaszok fennállásakor

Ha bármilyen krónikus panaszod van, tüneted, betegséged van, kérlek konzultálj a kezelőorvosddal arról, hogy milyen testmozgás ajánlott ez esetben számodra.

Magas vérnyomással ne végezz kérlek tűzlégzést, fordított testhelyzeteket.

Sérülés esetén

Sérülés esetén kérlek sose terheld azt a testrészedet, amely sérült. Ha pl. sérült a vállad, vagy a csulód, ne végezd azokat a gyakorlatokat a karoddal, amelyek a sérült részt terhelik, érintik. E gyakorlatoknál nyugodtan pihenj, lazíts, amikor pedig tudsz, kapcsolódj be a gyakorlásba.

 

 

Gyakorolj, ahogy időd engedi:

Szeretnéd a legtöbbet kihozni a programból, de limitált a gyakorlásra szánt napi és heti időkereted?

Az alábbi elköteleződési sávjaink olyan iránymutatóak, melyeket ha nagyjából betartasz, mi biztosak vagyunk abban, hogy sokat merítesz a programból. Ha pedig kevesebb, vagy több időd lesz a mindennapokban, hozzátehetsz vagy visszavehetsz a gyakorlásból bármikor.

Kezdő gyakorlás - Alkalmanként 15-20 perc ésheti 1-2 óra

> Végezd el a naponta az ajánlott meditációs gyakorlást (kb. 15 perc)

> Jógázz egy héten egyszer a heti élő közvetítéses óra vagy a videók alapján: végezz egy teljes sorozatot: bemelegítés, krija gyakorlás és meditáció (kb. 60-75perc)

Haladó gyakorlás - Napi 15-20 perc, és heti 3-4-szer 30-60 perc

> Végezd el naponta az ajánlott meditációs gyakorlást (kb. 15 perc)

> Jógázz egy héten 3-4 szer a videók vagy az aktuális élő közvetítés alapjában a mélyebb hatás érdekében (3-4-szer 60-75 perc)

 

 

Mindent bele - Napi kb. 75 perc, heti 1-2 óra

> Végezd el naponta az ajánlott meditációs gyakorlást (kb. 15 perc)

> Csináld meg minden nap a héten az aktuális jóga órát, az ajánlott havi kriját vagy válogass a videótárból a még mélyebb tapasztalatszerzés érdekében (1-szer kb. 60-75 perc, 6-szor 20-30p erc)

 

Nem megy valami, segíthetünk? írj nekünk:

info@satnamjoga.hu